piątek, 8 listopada 2013

Deser jogurtowy z musli Fitella

Karmienie piersią to także wyzwanie dietetyczne i kulinarne. Żegnajcie gotowe słodkości i przekąski. Teraz muszę uważać na to co jem. Absolutnie nie mówię tu o rygorystycznej diecie, ale o wybieraniu tych zdrowszych produktów. Na dzisiejsze leniwe, deszczowe popołudnie proponuję deser jogurtowy z musli Gellwe i z owocami.

Składniki :
  • musli FITELLA firmy Gellwe – ja wybrałam cynamonowe z kawałkami jabłka, bananowe z kawałkami czekolady i kokosowe z crunchy czekoladowymi
  • jogurt naturalny
  • owoce
  • bakalie, tarta gorzka czekolada, cynamon – jeśli nie uczulają



Przygotowanie :
Jeśli nie chcemy przez tydzień jeść w kółko tych samych płatków, polecam małe opakowania musli Fitella Gellwe. Saszetka na jedną porcje (ma tylko 50 g) i urozmaicone smaki (a jest ich więcej – www.fitella.pl) . Na dno wysokiej szklanki wykładamy dwie łyżki jogurtu, sypiemy trochę płatków, potem znów jogurt i znów płatki – liczba warstw zależy od wysokości szklanki. Można dodać bakalie (orzechy, migdały, morele, rodzynki, żurawinę). Wierzch naszego deseru dekorujemy owocami :) Fitellę cynamonową udekorowałam jabłkiem, cynamonem i czekoladą. Fitellę kokosową mandarynkami i czekoladą, a Fitellę bananową - bananami i winogronami :) Nic prostszego! Zdrowa i apetyczna przekąska. Zabieram się do jedzenia zanim Mała się obudzi :)




4 komentarze:

  1. Ale spaniale wygląda. Uwielbiam desery z jogurtem naturalnym i owocami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i nieźle smakuje! nie trzeba też liczyć kalorii... :)

      Patrycja

      Usuń
  2. Mniam, smacznie i apetycznie wygląda ;) samo zdrowie.

    http://rodzice-plus-dziecko.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) szybko się robi taki deser, a wygląda tak ładnie, że spokojnie można podać go niezapowiedzianym gościom... :)

      Patrycja

      Usuń

Dziękujemy za komentarz!