czwartek, 30 stycznia 2014

SAŁATKA Z INDYKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ

Cóż zrobić z resztką indyka z obiadu z dnia poprzedniego? Wpakować ją do pożywnej i sycącej sałatki :) Dobór pozostałych składników przypadkowy. No i jogurt zamiast majonezu. Smakowite. Polecam :) W sumie taka solidna miska zastąpiła mi dwa obiady.


 
 
 Składniki :
- kawałek indyka / kurczaka ugotowanego albo usmażonego bez panierki i mocnych przypraw
- kilka brokułów
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- papryka czerwona albo każda inna (polecam białą i zieloną - same smakują kiepsko, ale w sałatkach nieźle)
- kilka łyżek jogurtu naturalnego albo majonezu
- sól i pieprz

Przygotowanie :
Ugotowane lub usmażone mięso kroimy na drobne paseczki. Brokuły gotujemy na parze lub w wodzie, lepsze troszkę twardsze niż rozgotowane. Dzielimy na mniejsze części. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę i fasolę. Wszystko przyprawiamy i mieszamy z jogurtem. No i zajadamy! Proste :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za komentarz!