niedziela, 1 grudnia 2013

KONKURS - ŚWIĄTECZNE WYPIEKI Z GELLWE I FITELLA


Święta już tuż tuż, a czy w Waszych domach czuć już powoli świąteczny klimat? Proponujemy więc przygotować się kulinarnie :) Zapraszamy do udziału w konkursie z nagrodami znanych marek Gellwe i Fitella (www.gellwe.pl oraz www.fitella.pl). Wystarczy że podzielicie się z nami Waszym pomysłem na świąteczne wypieki z użyciem produktów Gellwe lub Fitella, my wyłonimy trzech laureatów, a Gellwe i Fitella przekażą każdemu zwycięzcy pakiet nagród zawierający : 
  • Babeczki Księżniczki z perełkami księżniczek
  • Babeczki Auta z czekoladowymi kamyczkami
  • Ciasto i Krem do Krówki
  • Budyń waniliowy
  • Budyń czekoladowy
  • Soda oczyszczona
  • Przyprawa do piernika
  • Żelatyna
  • Proszek do pieczenia
  • La Mattina Cappucino czekoladowe
  • Nice Tea Aloes
  • Nice Tea Brzoskwinia
  • Nice Tea Cytryna 







Sponsor prześle nagrody bezpośrednio do wybranych laureatów.

Oczywiście będzie nam bardzo miło jeśli dołączycie do naszych obserwatorów i umieścicie u siebie banerek naszego konkursu. 

A teraz na koniec jeszcze REGULAMIN zabawy:

  • Rozdanie jest prowadzone na blogu Mama na karuzeli, organizatorkami są właścicielki bloga. Nagrody sponsoruje Gellwe i Fitella. 
  • Wysyłka naszego prezentu tylko na terenie Polski. 
  • Przy wyborze zwycięzcy będą brane jedynie te osoby które spełniły warunki konkursu. 
  • Udział w rozdaniu jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach związanych z organizacją rozdania. 
  • Zgłoszenie udziału w rozdaniu jest jednoznaczne z przyjęciem warunków niniejszego regulaminu. 
  • Jako organizatorki zastrzegamy sobie prawo do dokonywania zmian w regulaminie. 

Zapisy trwają od dziś (1 grudnia) do 14 grudnia (do 23:59)

ZAPRASZAMY DO ZABAWY ! ! !

9 komentarzy:

  1. To ja będę pierwsza :) Obserwuję Was już od dawna, bloga nie prowadzę. Mój mail agnieszka.plonczyk@gmail.com
    Wybrałam przepis na PIERNICZKI - z pewnością wkrótce się przyda. Przygotowujemy 2 szklanki mąki, 2 łyżki miodu, 3/4 szklanki cukru pudru Gellwe, 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Gellwe, 1/2 torebki przyprawy do piernika Gellwe, 1 łyżka masła, 1 jajko, kilka łyżek mleka. Do mąki dodajemy rozpuszczony ciepły miód, mieszamy i dodajemy cukier, sodę i przyprawę. Gdy masa lekko się ostudzi dodajemy masło i jajko. Zagniatamy ciasto ręką, dodając powoli po łyżeczce mleka. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolne kształty. Układać na blaszce w odstępach, bo pierniczki trochę wyrosną. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Pierniczki przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  2. xximmortellexx@gmail.com

    Torcik to może mało świąteczny wypiek, ale kocham ciasta z kremem, więc i tak robię co roku :D A oto przepis, który można modyfikować wedle własnego uznania:
    TORCIK NA KRUCHYM SPODZIE

    * ciasto kruche:
    pół kostki margaryny, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Gellwe, 1 jajko
    * masa budyniowa: budyń śmietankowy Gellwe, 1,5 szklanki mleka, 3-4 łyżki cukru
    * krem: pół opakowania kremu waniliowego Gellwe, 150 ml mleka, ewentualnie łyżka capuccino w proszku
    * do dekoracji: 1 banan, posypka czekoladowa, kilka orzechów włoskich, płatki migdałowe, rodzynki (tak to robię zazwyczaj)

    1. Z margaryny, mąki z proszkiem, cukru, jajka zagniatamy ciasto i wkładamy do zamrażalki na pół godziny. Następnie ciastem tym wylepiamy okrągłą tortownicę i pieczemy w 190 stopniach przez 30 minut.
    2. Gdy ciasto już się upiecze, przygotowujemy budyń i jeszcze ciepły wylewamy na ciasto.
    3. Gdy budyń wystygnie, robimy krem Gellwe z połowy ilości - cały to raczej za dużo (w końcowym etapie ubijania kremu można dodać łyżkę capuccino) i nakładamy krem na budyń.
    4. Dekorujemy ciasto bananem i posypką, orzechami włoskimi, rodzynkami i migdałem w płatkach.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgłaszam swój udział w konkursie, mój mail to dominika.mankowska89@gmail.com
    Proponuję przepis na świąteczny poncz. Nice Tea brzoskwiniowa FITELLA, Nice Tea cytrynowa FITELLA, kilka szklanki zimnego soku pomarańczowego, jedna szklanka soku z cytryny, dwie spirale ze skórki cytrynowej, jedna szklanka cukru, kilka plasterków cytryny i pomarańczy, dwie łyżeczki przyprawy do piernika GELLWE. Wszystko dobrze wymieszać w dzbanku i schłodzić przed podaniem. Ozdobić plastrami pomarańczy i cytryny.

    OdpowiedzUsuń
  4. Święta kojarzą mi się z korzennym zapachem i pomarańczami dlatego propozycja nie mogła być inna jak ta:
    Ciasto orzechowe z cynamonem
    1,5 szk. mąki pszennej, 2 łyż. proszku do pieczenia, 3 łyż. cynamonu (lub przyprawy piernikowej), 100 g orzechów włoskich, 150 g masła, 1 szk. cukru, 1 op. cukru wanilinowego, 4 jajka
    Mąkę mieszamy z proszkiem i cynamonem, dodajemy drobno posiekane orzechy. Miękkie masło ucieramy z połową cukru i cukrem wanilinowym. Jajka ubijamy z resztą cukru na puszystą masę i stopniowo dodajemy utarte z cukrem masło. Po łyżce dodajemy mąkę z orzechami i mieszamy. Pieczemy w 180 st. C w podłużnej formie wyłożonej papierem ok. 50 min (do suchego patyczka). Ozdabiamy (lub nie) wg uznania.

    Do ciasta proponuję herbatkę, na którą przepis jest tu: http://motylidom.blogspot.com/2013/12/swiateczne-ciasto-i-herbatka.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Mój blog: http://hanka-piecze.blogspot.com/
    oraz mój mail: hankachmiel@gmail.com

    Przepis na najszybszy piernik na świecie :)
    Ciasto idealne np. na niespodziewaną wizytę :)

    Składniki:
    2 szkl. mąki
    1 szkl. Cukru Pudru Gellwe
    1 łyżka Kakao Królewskie Gellwe
    1-2 łyżki Przyprawy do Piernika Gellwe
    łyżeczka Proszku do Pieczenia Gellwe
    100 g masła lub margaryny (roztopić)
    2 jajka (roztrzepać)
    1 szklanka mleka
    2 łyżki miodu

    do dekoracji: Polewa Czekoladowa Gellwe i kolorowe posypki

    Wykonanie:
    Wszystkie suche składniki wymieszać dokładnie w jednej misce (czyli mąkę, cukier, kakao, przyprawę i proszek) a mokre w osobnej (roztopione masło, jajka, mleko i miód). Następnie do suchych składników wlać mokre, wymieszać tylko do połączenia i wylać na blaszkę. Ciasto wystarcza na średnią keksówkę i w takiej formie prezentuje się najlepiej ;)

    Piec w temp. 200°C przez 40-45 minut.
    Wystudzone ciasto dekorujemy polewą i kolorową posypką.

    Ciasto tego typu, udekorowane w taki właśnie sposób lubię najbardziej - kojarzy mi się z moją Mamą, która zawsze dekorowała tak dla mnie moje ulubione ciasto z dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Hej! Ja też zgłaszam się do konkursu!
    Mail: ilona_k[at]vp.pl
    Polecam muffinki z budyniem waniliowym!
    Składniki: kostka margaryny, cukier waniliowy Gellwe, szklanka cukru pudru Gellwe, sól, 5 łyżek mleka, 4 jajka, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Gellwe, budyń waniliowy Gellwe, gorzka czekolada.

    Przygotowanie: ugotowany budyń Gellwe studzimy, margarynę, sól i cukry ucieramy na gładką masę, dodajemy jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko starannie mieszamy. Do foremek nakładamy warstwę ciasta, warstwę budyniu i znów warstwę ciasta. Posypujemy tartą czekoladą. Pieczmy w 200 stopniach około 20 minut.

    Muffinki są przepyszne!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako: r.helt
    E-mail: r.helt@wp.pl
    Moja propozycja to :ŚWIĄTECZNY KEKS
    składniki: 30 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, 4 jajka, 20 dag masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 aromat pomarańczowy, 30 dag bakalii,10 dag rodzynek Lukier: 1 szklanka cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny
    Przygotowanie: Rodzynki zalac wrzącą wodą i odstawić na 10 minut i odsączyć. Owoce kandyzowane i rodzynki obtoczyć razem w 2 łyżkach mąki. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzec z cukrem i dodac żółtka. W osobnej misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubic na sztywną pianę. Następnie wszystko wymieszać razem w osobnej misce, dodając bakalie, aromat pomarańczowy. Masę przełożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopnii przez 1 godzinę. Cukier puder połączyć z sokiem z cytryny i polac ostudzone ciasto.

    OdpowiedzUsuń
  8. Oczywiście, że w przepisie wykorzystałam produkty Gellwe: cukier puder, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy, bakalie, rodzynki

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciasteczka z płatków kukurydzianych
    Skł:
    masło, 75 g
    cukier puder, 75 g
    jajko, 1/2
    mąka, 100 g
    Waniliowy ekstrakt, kilka kropel
    płatki kukurydziane, 25 g
    Kandyzowane wiśnie
    proszek do pieczenia Gellwe, 1 łyżeczka

    Masło wraz z cukrem pudrem wymieszać, gdy składniki połączą się w jednolitą masę dodać jajko. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, następnie połączyć z masłem. Płatki kukurydziane za pomocą tłuczka rozgnieść. Następnie zagnieść ciasto i dodać do niego pokruszone płatki kukurydziane. Z tak powstałego ciasta formować ciasteczka. Piec w 190 st. C przez 15 do 20 minut na papierze do pieczenia. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika przyozdobić kawałkami kandyzowanych wiśni.

    oliwenmen@gmail.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz!