Lekka, pyszna, sycąca. Idealna zamiast obiadu czy kolacji. Indyka (albo kurczaka) można też ugotować, jeśli akurat nie dysponuje się patelnią na której można smażyć, grillować bez tłuszczu. A wywar na którym ugotuje się takie mięsko można użyć jeszcze jako bulion do zupy (wrzucając do niego gotową mieszankę warzywną, doprawić i zblendować na krem). Nic się nie marnuje ;)
Składniki :
- sałata masłowa albo lodowa (pół główki)
- pomidory (2 większe lub kilka koktajlowych)
- papryka (1 sztuka, polecam też białą i zieloną)
- czerwona cebula (jedna mała wystarczy)
- grillowany indyk lub kurczak
- cytryna
- sól ziołowa
- oliwa z oliwek
Przygotowanie :
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny i grillujemy na patelni bez tłuszczu. Kroimy a właściwie rwiemy sałatę na kawałki, kroimy pomidora, paprykę i czerwoną cebulę (w pióra), a także przestudzonego indyka.
Wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuń