tag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post201801075254078475..comments2024-03-28T19:27:37.737+01:00Comments on Mama na karuzeli: SEZAMKI - NAJSTARSZE SŁODYCZE ŚWIATAMama na karuzelihttp://www.blogger.com/profile/11988675193225123932noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-5018059005596017382013-10-12T16:37:49.372+02:002013-10-12T16:37:49.372+02:00O, jak dobrze, że tu trafiłam :) uwielbiam :)O, jak dobrze, że tu trafiłam :) uwielbiam :)Kahlan84https://www.blogger.com/profile/07087322733433739448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-20429444725261292322013-06-26T16:01:46.167+02:002013-06-26T16:01:46.167+02:00ooo, ale super przepis, aż nabrałam ochoty na seza...ooo, ale super przepis, aż nabrałam ochoty na sezamki!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-43949434183134458222013-05-04T22:30:09.403+02:002013-05-04T22:30:09.403+02:00Można:) też się nie spodziewałam, ale okazało się ...Można:) też się nie spodziewałam, ale okazało się to proste, szybkie, no i bardzo smaczne. Spróbuj!Mama na karuzelihttps://www.blogger.com/profile/11988675193225123932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-20592256255231943052013-05-04T21:11:30.580+02:002013-05-04T21:11:30.580+02:00kocham sezamki...moge jeśc je tonami:D alenie sądz...kocham sezamki...moge jeśc je tonami:D alenie sądziłam ze można je samemu zrobi tak prostokarolowamamahttp://www.karolowamama.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-70531808549214645832013-05-04T14:55:59.996+02:002013-05-04T14:55:59.996+02:00Z tym czasem to też bez przesady:) Jeżeli nagrzeje...Z tym czasem to też bez przesady:) Jeżeli nagrzejesz sobie piekarnik wcześniej to wystarczy 30-40 minut. Zależy jeszcze ile czasu poświęcisz na wycinanie sezamkowych kształtów. Ale można też po prostu pociąć na kwadraty lub prostokąciki i wtedy jest jeszcze szybciej:)Mama na karuzelihttps://www.blogger.com/profile/11988675193225123932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-265363152686542422013-05-04T14:01:04.244+02:002013-05-04T14:01:04.244+02:00Jak ja juz dawno sezamkow nie jadlam. Narobilas mi...Jak ja juz dawno sezamkow nie jadlam. Narobilas mi smaka. Nigdy ich sama nie robilam, ale widze ze wystarczy miec odpowiednie skladniki i troszke czasu na ich przygotowanie. Nie powinno byc z tym problemow. Pozdrawiam :)Peacockhttps://www.blogger.com/profile/17339798769203401874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-46017485651664232162013-05-04T12:58:53.698+02:002013-05-04T12:58:53.698+02:00Mojego też! Choć zawsze kupowałam w sklepie (a rac...Mojego też! Choć zawsze kupowałam w sklepie (a raczej mi kupowano). Takie w żółtym opakowaniu, pakowane po 4 sztuki. Nie pamiętam jakiej firmy... Własnoręcznie robione pierwszy raz jadłam jakiś tydzień temu:) I naprawdę polecam, bo są lepsze! No i robi się szybciutko:) Mama na karuzelihttps://www.blogger.com/profile/11988675193225123932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-10898609678411599212013-05-04T12:57:06.485+02:002013-05-04T12:57:06.485+02:00Są! Ostatnio zrobiłam drugą partię i już mam parę ...Są! Ostatnio zrobiłam drugą partię i już mam parę nowych obserwacji:<br />1. lepiej zrobić odrobinę grubsze, wtedy będą się mniej rozpadać<br />2. zdecydowanie lepiej pokroić żurawinę na drobne kawałeczki<br />3. można dodać odrobinę startej gorzkiej czekolady<br /><br />Takie własnoręcznie robione mają ten plus, że jedynym słodkim składnikiem jest miód:) Nie są więc przesłodzone, no i na pewno dużo zdrowsze od kupnych. No i nie kleją się aż tak, są bardziej kruche. Polecam naprawdę! Porcja z przepisu starcza na jedną blachę mniej więcej, więc jeśli chcecie więcej, to proporcjonalnie zwiększcie ilość składników.Mama na karuzelihttps://www.blogger.com/profile/11988675193225123932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-51552078719260159602013-05-04T08:15:43.361+02:002013-05-04T08:15:43.361+02:00O ja takie własnoręcznie robione to muszą pyszne b...O ja takie własnoręcznie robione to muszą pyszne byćAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18082324855918604812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6343373906973973006.post-40712549561635070612013-05-03T22:24:33.583+02:002013-05-03T22:24:33.583+02:00Sezamki to smak mojego dzieciństwa.Sezamki to smak mojego dzieciństwa.kultura i teatrhttps://www.blogger.com/profile/10674826009061396522noreply@blogger.com